A megvalósult álom - Kitti egyedi menyasszonyi ruhája

2018.11.21

A megvalósult álom

- A tökéletes menyasszonyi ruha megtervezésének története

Egyszer volt, hol nem volt... így is kezdődhetne. Egy csodálatos napon bejelentkezett hozzám egy csodálatos lány konzultációra. Vidám, mosolygós, kedves, közvetlen személyiségű menyasszony, aki izgatottan várta az esküvője napját és cikáztak benne a gondolatok, hogy milyen lehet a tökéletes ruha a számára. Tudta mit szeretne, de figyelt a tervezői tanácsokra is, így közösen terveztük meg a ruháját. Egyedi tervezés során lehetőség van több ruha részleteinek kombinálására vagy azoktól teljesen eltérő inspiráció, ötlet megvalósítására.

A találkozón mindig megkérdezem, hogy honnan talált ránk, ki ajánlott bennünket. Egy nagyon kedves ismerőse, -akinek szintén én tervezhettem meg az esküvői ruháját- Vivien ajánlott neki jó szívvel, mert úgy érezte ő is megtalálhatja itt álmai ruháját. Kitti első leveléből is kiderült, hogy nagyon bízott bennünk és úgy érezte, megfelelő helyre jött.

A ruhapróba után eldöntöttük, hogy Kitti nagy tüllszoknyás ruhát szeretne és csipkével, kövekkel díszített felsőrészt, ami nem pántnélküli, de fűzős. Összeállítottam egy képet, hogy milyen Kathia Dobo ruhák tetszettek neki akkor. Később ezekből inspirálódtunk és kerestük meg a személyiségéhez, adottságaihoz legmegfelelőbb fazont és csipkét. 

Egyedi tervezés esetén sosem egy ruha mellett kell elköteleződni, hanem a tervező mellett és a terveztetés mellett. A ruhát hagyni kell alakulni a próbák során, természetesen szükség van egy alap elképzelésre, de minden részlet már közben változtatható, alakítható. Kiválasztottuk a dekoltázs mélységét, a pánt szélességét, a motívumok elhelyezkedését.

Fantasztikus hangulatban teltek a ruhapróbák, nagyon megkedveltük egymást, így könnyű volt elkészítenem álmai ruháját, szinte láttam a gondolatait. Minden találkozó egy feltöltődés volt mindkettőnk számára. A képek jól tükrözik, mennyit változik egy öltözék az ötlettől a megvalósításon át a végleges darabig. Ez az oka annak, hogy nem szabad megijedni, ha nem tudjuk, mit szeretnénk, vagy elsőre nem azt látjuk a tükörben, amire számítottunk. Fontos a tervezővel szembeni feltétlen bizalom és őszinte kommunikáció.

Kitti rejtett fűzője kiemeli a derekát és a dekoltázsát, A-vonalú szoknyája finoman követi a csípő vonalát, nyújtja az alakját. Nagyon szeretett volna egy nagyobb, feltűnő, uszályos szoknyát. A kérése teljesítésére egy plusz rácsatolható tüllszoknyát terveztünk , melyet bármikor levehetett a szertartások után és kényelmesen érezhette magát. A lehető legtökéletesebb választás volt ez a kombináció, melyről a konzultáció során bizonyosodtunk meg. Egy olyan előnyös adottságokkal megáldott hölgy, mint Kitti is hibázhat, ha nem megfelelő fazont választ, de szerencsére egy Kathia Dobo egyedi ruha mellett döntött. 😉

A ruha igazi különlegességét a felcsatolható szoknyán túl a díszítése adja. Több mint ezer darab Swarovski kő került fel rá egyesével ragasztva. A ráeső fényben csak úgy szikrázik minden tekintetet odavonzva.

Egy igazán fantasztikus élmény volt a számomra, egy óriási kihívás és büszke megvalósítás is egyben. Szeretettel mutatom be elkészült fotóikat, mint a munka gyümölcsét és Kitti sorait, melyeket nekem szánt és meg is könnyeztem. Ezért szeretek itt lenni, ezért érdemes tervezni.

Szeretettel,
Kata

 

Nehéz szavakkal elmondani azt az érzést,amit a Kathia Dobo csapata és ruhája ad egy menyasszonynak. Ez nem csak egy szimpla érzés, ez egy feeling, egy életérzés. Bárcsak minden menyasszony megtapasztalhatná azt a csodát,ahogy a saját személyiségéhez, izléséhez, testalkatához megszületik egy álom és mindez Dobó Kata által. Kata nagyon közel került a szívemhez a ruhapróbák alkalmával, egy csodálatos lány,aki a legnagyobb szeretettel és profizmussal készíti a ruhákat.Már keresem a következő alkalmat,amikor hozzá fordulhatok.Köszönöm a fantasztikus ruhámat Nektek!
 I ♥️Kathia Dobo

Kreatív fotók:
Fotó: Vintage Wedding 
Haj: Ruzsinhka_ hair
Smink: Angelle Makeup

Csatalakozz hozzánk és tanulj meg te is Swarovski kövekkel díszíteni következő workshopunkon.
Diamonds Are A Girl's Best Friend- Workshop I.-Budapest