Etalon Magazin fotózás

2017.04.02

Az Etalon Magazin így írt Rólunk...

Légy Önmagad, légy egyedi!

A menyasszony saját arányainak és személyiségének tökéletes ruhát az egyedi készítésű darabok valósítják meg a leginkább. Sok hazai tervező választja fő profiljának az esküvői és alkalmi ruha tervezést, de igazán sikeresek csak azok lehetnek, akik a menyasszonyoktól kapott feltétel nélküli bizalmat, minőségi tervezéssel és kivitelezéssel hálálják meg, akárcsak Dobó Kata. 

Mesélj magadról! Hogy lett a nevedből esküvői ruha márka? 

Úgy érzem a szakma választott engem, sosem voltak kétségeim, hogy ezen a pályán a helyem, a sors akarta így. Hagytam ezt, s dolgoztam érte kitartóan; teszem ezt ma is, hogy örömet okozhassak, megmutathassam a nőkben rejlő csodát.

Milyennek ítéled meg a magyar esküvői szakmát belülről? Milyen elismerése van a hazai tervezőknek?
Sokan dolgoznak az esküvői szférán belül -jól vagy rosszul -, itt nem elég valamit csinálgatni, a legjobbra kell törekedni. Manapság kezdjük felfedezni a magyar tervezők varázsát, megértjük, hogy szívük-lelkük kerül a megvásárolt darabba, melyre érdemes áldozni, hiszen komoly befektetett munkaórák eredményét kapjuk.

Miben más, és miben adhat többet egy egyénre szabott ruha, mint egy nemzetközileg elismert menyasszonyi ruha márka bármely darabja?
Egyedi tervezés során nem általánosságokban gondolkozunk, pontosan tudjuk, mire van szüksége a nőnek, s hogyan érjük azt el.

Nagyon sok szenvedély és nőiesség lakik a ruháidban...Te hogyan jellemeznéd a stílusod?
Elsősorban romantikus, elegáns ugyanakkor kacér és modern. A letisztult vonalakat kedvelem, de szeretek elhelyezni minden ruhámba valami pluszt, amitől igazán él.

Mi inspirál egy konkrét ruha, vagy kollekció elkészítésekor?
Ihletet adhat egy fotó, egy textil, vagy bármilyen benyomás; de általában a velem szemben ülő személyiség inspirál a leginkább.

Mit veszel figyelembe, amikor besétál hozzád egy menyasszony, hogy készítsd el számára a nagybetűs ruhát, a nagybetűs napra?
Felmérem mi az elképzelése és mi az, amin érdemes változtatni; szakmai szemmel előtérbe helyezem azokat a tulajdonságait, amelyeket hangsúlyozni szeretnék. 

Melyek azok a kiegészítők, amelyek nem harsogják túl az általad tervezett ruhákat, hanem szépen simulnak az összképbe, és még inkább előtérbe helyezik a menyasszony személyiségét?
Nagyon fontos, hogy két szakember jól tudjon együtt dolgozni, kiegészítsék egymást. Kalmár Mónikával, az Art-Mona Design tervezőjével tökéletes összhangban vagyunk stílusban és munkamorálban is. Fantasztikus egyedi kiegészítői ugyanazt a minőségi színvonalat képviselik, melyet én is megkövetelek az oltalmam alatt álló öltözékekben és megjelenésben.
Forrás: https://www.etalonmagazin.hu/index.php/hu/olvasoknak/eskuvo/147-legy-onmagad-legy-egyedi