Post | Kathia Dobo
top of page
  • Writer's pictureKata Dobo

A tökéletes testszínű melltartó

Neked is gondot okoz a  kiválasztása?

Tarts velem lépésről-lépésre, hogy ki tudd választani a hozzád passzoló darabot!

FIGYELEM! A következő ajánlások elsősorban a Kathia Dobo ruhákba épített melltartókra vonatkoznak. Természetesen sok szempont a hétköznapi öltözködésben is fontos lehet, de a forma és kialakítás elsősorban a beépítési technikáinkhoz igazodik.



1. SZÍN

Nagyon fontos, hogy a saját bőrszíneddel leginkább megegyező árnyalatot válaszd ki! Amikor felpróbálod a melltartót, akkor a tükör előtt állva hunyoríts rá, hogy elmosódjanak a kontúrok. Ha úgy érzékeled, hogy beleolvad a bőröd színébe a melltartó, akkor az adott darab tökéletes választás. Amennyiben túlságosan kirajzolódik, túl világos, túl sötét vagy elüt a színe, úgy az nem a megfelelő választás.

A testszín minden egyes embernek a földön más és más, valakinek rózsaszínesebb, barackosabb, olivásabb vagy éppen sötétebb a bőre. Érdemes belekalkulálni a nyári barnulást is, ismerni a bőröd tulajdonságait. 

TÉVHIT!: Fehér ruha alá fehér melltartó, alsónemű kell. Ez a lehető legrosszabb választás, mert nagyon kirajzolódik a ruha alatt. Ebben az esetben is a tökéletes testszínt javaslom.

TEDD!

2.FORMA

A választott ruha kialakítása határozza meg a tökéletes formát. Kizárólag a pánt nélküli ruhákhoz javaslom a pánt nélküli melltartókat, hiszen ahhoz találták ki. Minden más esetben a klasszikus forma a nyerő, sokkal szebb tartást, formát biztosít.

Minden esetben merevítős változatot válassz, az fog tartást adni. A klasszikus kosár szépen formál, illeszkedik a testhez. A dekoltázs mélységétől függően érdemes középen keskenyen összekapcsolt modellt választani. Nagyon mélyen dekoltált ruháknál (ahol el is kell vágni a melltartót középen) érdemes a lehető legkeskenyebbet választani.

TEDD!

Nem vagyok híve a felragasztós változatoknak, szerintem nem ad szép tartást, formát és nem is kényelmes. Nem tud szellőzni igazán a bőr és rossz felragasztás esetén le is eshet. Ráadásul a csipketetoválásos ruháknál fontos, hogy fix helyen legyen a mellkosár, hogy biztosan eltakarja azt a csipke elrendezése. Nem szerencsés beépíteni, mert mindenhez hozzátapad és nem lehet tisztítani a ruhával. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy valakinek jól működik és kedveli rövidebb távon, de mindenképp ki kell próbálni előtte!

NE TEDD!

Választhatsz push-up melltartót, de mértékkel, hiszen kell hely, hogy elférjen a melled. A nagyon szivacsos melltartók a pántok bekapcsolásával működnek csak. Kiszorítják a melleket, így a pánt eltávolítása után több kárt okoznak, mint hasznot, egyáltalán nem illeszkednek a test vonalaihoz.


Megfelelő push-up

3. MÉRET

A melltartók méretezésénél a szám jelöli a mell alatti körméretet (pl.: 75, 80), a betű pedig a kosárméretet ( A, B, C ). Amennyiben nem vagy biztos a méretedben, kérj segítséget az eladótól.

Ne álljon el a kosár és ne is legyen túlságosan szoros, ne vágjon be. Igyekezz a rajtad esztétikusan álló méretet választani.

Ruháink beépítésénél általában csak a kosár számít, mert a pántokat eltávolítjuk. Így, ha bajban vagy mert a kosár jó, de a pánt szorít, akkor az a beépítéssel megoldódik.

4. KIVÁLASZTÁSI TIPPEK

Amennyiben a ruhád engedi, válassz klasszikus formát enyhe push-up hatással a tökéletes színben. Legyen minél egyszerűbb, csipkétől és díszítéstől mentes a felülete. A láthatatlannak hitt dolgok, sosem azok, ilyen például a szilikonpánt és a szilikonos melltartók, ezeket kerüld.

Javaslom, hogy személyesen próbáld fel, mert színt és méretet választani online nem könnyű feladat. Érdemes kifejezetten fehérneműkre szakosodott üzletekben keresgélni. A nagyon alacsony minőségű melltartók beépítését nem javaslom és használt melltartót sem, hiszen a designer ruhád és te magad többet érdemelsz ;) Ráadásul ki tudja, mikor adnád tovább, egy szép melltartóval mindenképp esztétikusabban mutat.Egy jó testszínű melltartó szinte mindenhez hordható, olyan mint a jó testszínű cipő. Mindkettő legyen az alapruhatárad része a hétköznapokon is, természetesen pántokkal ;) !Remélem a segítségedre lehettem a tökéletes testszínű melltartó kiválasztásánál!

Szeretettel,

Kata

 


 



37 views0 comments
bottom of page